Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΚΑΛΟΣΗΡΘΑΤΕ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Κλειστό ΟΑΚΑ

Το εσωτερικό του Kλειστού του ΟΑΚΑ

Χωρητικότητα: 18.700 (για αγώνες μπάσκετ), 16.700 (για αγώνες γυμναστικης)


Το κλειστό είναι μέρος του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) στο Μαρούσι (βόρειο προάστιο της Αθήνας 9χλμ από το κέντρο της πόλης)


Κτίστηκε το: 1995


Έδρα: Εθνική ΟμάδαΠαναθηναϊκός (Α1 Κατηγορία)


Πληροφορίες: Το Κλειστό του ΟΑΚΑ είναι ένα από τα πιο μοντέρνα και σίγουρα από τα πιο μεγάλα κλειστά γυμναστήρια στην Ευρώπη. Διαθέτει μία πολύ εντυπωσιακή οροφή, η οποία στηρίζεται μόνο σε τέσσερις πυλώνες ύψους 35 μέτρων, με απόσταση 108 μέτρα ανάμεσα στα δύο ζεύγη. Λέγεται πως είναι η μεγαλύτερη κατασκευή αυτού του είδους στον κόσμο, ως προς το ελεύθερο άνοιγμα. Επιπλέον, το γήπεδο είναι κτισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να περνάει μέσα όσο περισσότερο φυσικό φως γίνεται, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.


κτός από αγώνες αθλοπαιδιών (π.χ. μπάσκετ, βόλεϊ κλπ), του Κλειστό του ΟΑΚΑ μπορεί να φιλοξενήσει και αγώνες γυμναστικής (οπότε και αφαιρούνται οι πτυσσόμενες κερκίδες με τη συνεπακόλουθη μείωση της χωρητικότητας σε 16.700). Το γήπεδο έχει φιλοξενήσει τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του μπάσκετ: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών (1998), Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών (1995), Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων (1995).


Το Κλειστό του ΟΑΚΑ χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, φιλοξενώντας την ενόργανη γυμναστική, το τραμπολίνο και τους τελικούς του μπάσκετ. Το γήπεδο παρέμεινε κλειστό από το 2003, έτσι ώστε να γίνουν τα απαραίτητα έργα από την εταιρία ΕΡΕΤΒΟ (αν και αυτά ξεκίνησαν στις αρχές του 2004). Οι εργασίες αφορούσαν κυρίως την αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και κόστισαν € 5.000.000.