Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΚΑΛΟΣΗΡΘΑΤΕ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Γήπεδο Πηγαδιών

Το Γήπεδο των Πηγαδιών - Click για μεγέθυνση!

Χωρητικότητα: 7.361 (καθήμενοι)


Το γήπεδο βρίσκεται κοντά στα Πηγάδια, ένα χωριό 7 χλμ ανατολικά της Ξάνθης. Η πόλη αυτή της Θράκης είναι περίπου 230 χλμ ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να φτάσετε εκεί και σιδηροδρομικώς. Η Ξάνθη δε διαθέτει αεροδρόμιο, εξυπηρετείται όμως από αυτό της Καβάλας. Για να πάτε στο ίδιο το γήπεδο:
Ερχόμενοι μέσα από την Ξάνθη, μέσω του δρόμου Ξάνθης - Ιάσμου θα φτάσετε στο χωριό Κιμμέρια, όπου θα στρίψετε δεξιά προς τα Πηγάδια.
Ερχόμενοι από την Εγνατία Οδό, βγείτε στην έξοδο "Ξάνθη - Ανατολικά", κατευθυνόμενοι προς την Ξάνθη. Μετά από λίγο θα δείτε πινακίδα δεξιά προς "Πηγάδια" και "Sports Center Skoda Xanthi - Hotel Le Chalet". Ακολουθήστε τις ανάλογες πινακίδες μέσα από το χωριό Πηγάδια, για να φτάσετε το γήπεδο.



Κτίστηκε το: 2004


Ρεκόρ θεατών: 6.410 (Skoda Ξάνθη - ΠΑΟΚ, στις 28/8/2005)


Έδρα: Skoda Ξάνθη (Superleague)


Πληροφορίες: Το γήπεδο είναι επισήμως γνωστό ως "Skoda Ξάνθη Arena". Βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το αθλητικό κέντρο της θρακιώτικης ΠΑΕ, ενός πραγματικού κοσμήματος για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το αθλητικό κέντρο περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, επτά γήπεδα, αλλά και το ξενοδοχείο Le Chalet. Η κατασκευή του ίδιου του γηπέδου, με κόστος που έφτασε τα €6.500.000, ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2004. Ταυτόχρονα, αυτό σήμανε και τη μετακόμιση της ομάδας της Skoda Ξάνθης από την παραδοσιακή της έδρα στο κέντρο της πόλης.

Το νέο γήπεδο αρχικά είχε σχεδιαστεί με δύο κερκίδες και χωρητικότητα περίπου 5.500 θεατών. Στην πορεία αποφασίστηκε η κατασκευή και τρίτης κερκίδας στην βόρεια πλευρά, η οποία πάντως δεν είναι για την ώρα στεγασμένη. Αυτό πιθανόν να συμβεί στο μέλλον, όπως και η κατασκευή μίας τέταρτης κερκίδας, κάτι που θα αυξήσει τη χωρητικότητα στις 9.000 περίπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν περισσότερες από 1.000 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

Το γήπεδο ανήκει στην ΠΑΕ Skoda Ξάνθη ΑΟ.